NAUJIENOS

Varškės spurgos – ,,ežiukai“


Miestas:
Vaikystėje ,,ežiukus‘‘ mums gamindavo mama. Dabar aš tokias spurgytes ruošiu savo anūkėms ar svečiams.
Pirmiausia imu gilų dubenį (geriau plastikinis), dedu 400 g  9 % varškės (arba 2 pakelius pusriebės), įmušu 2 kiaušinius, įberiu 0,5 a. š. druskos, 4–5 v. š. cukraus, 25 g vanilinio cukraus, 2 v. š. aliejaus. Visą tą masę gerai ištrinu, kad neliktų varškės gumulėlių ir ištirptų cukrus (galima elektriniu trintuvu -– ,,blenderiu‘‘).

 Pamatuodama stikline beriu  3–4 stiklines miltų, 1 a. š. kepimo miltelių ir minkau tešlą. Iš pradžių mediniu šaukštu, paskui rankomis. Jei tešla limpa, pasimiltuoju rankas arba pasišlakstau aliejumi. Minklė turi būti minkšta, ,,pūkinė‘‘ – tad nepersistenkite pridėti per daug miltų.

Iš paruoštos tešlos prisirutuliuoju rutuliukų ir kiekvieną perbraukiu per išvirkščią smulkios trintuvės pusę – kad išeitų ,,ežiukai‘‘.
 Kai jau pilna lentelė paruoštų spurgiukų, kaičiu nedidelį, tam skirtą puodelį su 0,5 l aliejaus. Įkaitinu iki virimo, tada pamažinu kaitrą ir dedu ,,ežiukus‘‘. Nesugrūdu – jie vartosi laisvai, pučiasi. Verdu truputį pavartydama medine mentele, kol gražiai paruduoja. ,,Ežiukai‘‘ visada pavyksta, gerai išverda, lengvai išsipučia (dėl tuščio viduriuko). Išgriebiu kiaurasamčiu, pabarstau cukraus pudra.

,,Ežiukų‘‘ visada laukia anūkės. Smagu tokiais spurgiukais pavaišinti svečią ar skanauti prie rytinės kavos.

  Pateikė – Vitalija Jakubauskienė

 
 
Vėtrungių kelias

Politikų žodis

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė








Nerimstanti teatro dvasia

Nerimstanti teatro dvasia

Birželio 26 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė švenčia gražų jubiliejų – 60-metį! Ji – režisieriaus Jono Vaitkaus mokinė, studijavusi jo pirmajame „dešimtuke“ Lietuvos...

Reklama