NAUJIENOS

Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais


Miestas:
Geriausi patiekalų receptai - paprasti, išbandyti daug kartų, tinkantys šeimai ir svečiams. Visada mano namuose pageidaujami lietiniai su vištiena ir pievagrybiais.

Iš vakaro išverdu  sultinį su 2 ketvirčiais vištienos. Atvėsinusi vištieną nuimu nuo kaulų ir sumalu mėsmale, užpilu 1 samtuką sultinio (būtinai – kad būtų įdaras lengvas, nesprangus), įberiu 0,5 a. š. smulkios druskos , tiek pat juodųjų – kvepiančiųjų pipirų mišinio. Masę permaišau ir uždengusi dedu į šaldytuvą.

Kitą dieną baigiu ruošti įdarą. Nuplautus ir apdorotus pievagrybius (200 g) supjaustau plonais gabalėliais, susmulkinu svogūno galvutę, kartu pakepinu aliejuje ant nedidelės kaitros 10 min. (baigiant truputį užberiu druskos) ir supilu į vištieną. Permaišau ir dar pakaitinu 5 min., kad gerai persiimtų skonis. Virtuvėje sklinda nuostabus aromatas!

Dabar ruošiu lietinių tešlą. Imu 2 kiaušinius, 0,5 l pieno, 100 g vandens, 0,5 a. š. druskos, 1 - 2 v. š. cukraus, 3 – 4 stiklines miltų ir viską labai gerai išmaišau, kad gautųsi vientisa masė.

Įkaitinu keptuvę (9 cm skersmens) su trupučiu aliejaus ir nedideliu samčiu lieju tešlą. Kilstelėjusi keptuvę, paskleidžiu, kad išsilietų apskritimas. Kepu ant vidutiniškos kaitros. Blynai greitai kepa, todėl reikia stebėti, kad nesudegtų. Iškepusius dedu į plačią lėkštę, vis uždengdama dangčiu, kad neatvėstų. Išeina 10 - 12 blynų. Paimu kitą lėkštę ir apvožusi apverčiu lietinius. Tokiu būdu jie pasidaro dar minkštesni, lankstūs. Tada dedu po 1 v.š. dar šiltoko įdaro ir susuku į ,,dūdą“. Begaminant tįsta seilė, kaip norisi kuo greičiau paragauti. Iš tikrųjų, ragauti gaminant visada reikia, nes, kiek įdėti druskos, cukraus ar kitokių prieskonių, geriausiai pasako mūsų liežuvis (vadovaujuosi kažkada išgirsta žymios konditerės mintimi).

,,Dūdas“ šiek tiek apkepinu su sviestu. Aukso spalvos apskrudę suktinukai atrodo labai gundančiai! Pateikiu šeimynai ar svečiams su vištienos sultiniu. Tinka pagardinti grietine. Ir atšalę labai gardūs prie pusrytinės kavos.

Įdarą galima visaip improvizuoti (su saldžia varške, daržovių troškiniu ar kt.) Pamėginkite, puikiosios šeimininkės! Pagyrų neatsiginsite visą gyvenimą!

Pateikė – Vitalija Jakubauskienė
Nuotraukos Vitalijos Jakubauskienės
 
Vėtrungių kelias

Politikų žodis

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė








Nerimstanti teatro dvasia

Nerimstanti teatro dvasia

Birželio 26 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė švenčia gražų jubiliejų – 60-metį! Ji – režisieriaus Jono Vaitkaus mokinė, studijavusi jo pirmajame „dešimtuke“ Lietuvos...

Reklama