NAUJIENOS

Kepenėlės su obuoliais ir paprika


Miestas:
Visada verta prisiminti senuosius valgių gaminimo receptus, pagal kuriuos ruošdavo maistą mūsų mamos ar močiutės. Tai pigu, paprasta, skanu ir maistinga.
Prisimenu močiutės nuostabiai skaniai paruoštas kepenėles su obuoliais ir paprika.

Tad nuperku 1 kg vištų kepenėlių (galima jautienos ar kiaulienos), 1 -2 saldžiarūgščius obuolius, 1 raudoną papriką, 2 vidutinio dydžio svogūno galvutes. Dar reikia 100 g sviesto, 100–200 g aliejaus, 100ml vandens, 1v.š. druskos, žiupsnelį  maltų juodųjų – kvepiančiųjų pipirų.

Pirmiausia supjaustau svogūnus kubeliais, ant nedidelės kaitros apkepinu iki gelsvumo, sudedu kubeliais supjaustytus papriką ir obuolį. Truputį apkepinu, atsargiai permaišydama 5 min.
Ruošiu kepenėles. Gerai nuplaunu, nuimu plėveles, pabarstau druska ir pipirais kiekvieną atskirai ir palieku bent 15 min pasimarinuoti.

 Tada kepenėles po gabalėlį apvolioju miltuose ir kepinu 3–5   min. aliejuje. Apkepintas kepenėles dedu į paruoštas daržoves, įdedu 100 g sviesto, užpilu 100 ml vandens, uždengiu dangčiu ir ant nedidelės kaitros patroškinu 10–15 min. Tinka patiekti su bulvių koše. Labai gardu!. Pamėginkite!

 Pateikė - Vitalija Jakubauskienė

 
 

Vėtrungių kelias

Politikų žodis

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė








Nerimstanti teatro dvasia

Nerimstanti teatro dvasia

Birželio 26 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė švenčia gražų jubiliejų – 60-metį! Ji – režisieriaus Jono Vaitkaus mokinė, studijavusi jo pirmajame „dešimtuke“ Lietuvos...

Reklama